Farby v našom živote 💜💛💚💙

Skúsim to zostručniť 😎


O farbách by sa toho dalo písať naozaj veľa, či už z pohľadu zdravia a terapeutických účinkov, alebo rozobrať farby z hľadiska ich energie. Samostatnou kapitolou je pohľad na čakry a inak sa dívam aj na farby amuletov - o tom možno niekedy inokedy 😉
Verím, že nasledujúce riadky budú pre niekoho prínosné a zaujímavé 😊

Čierna farba

Čierna farba nám dodáva silu, moc a chráni našu energiu - to je azda o nej najdôležitejšie. Keď sa potrebujete chrániť pred inými ľuďmi, prichádzate do nového kolektívu, prezentujete výsledky svojej práce na konferenciách alebo vás čaká nepríjemné stretnutie, oblečte si čiernu. Od energie iných ľudí vás ochráni. Alternatívou môže byť amulet v čiernej farbe.
Tvrdohlavejší ľudia alebo tí, ktorí radi rebelujú, zbožňujú slobodu a majú vlastný názor, budú určite obľubovať práve čiernu farbu. Je to tiež farba umelcov. 
Nemyslím si, že je negatívna alebo smutná - práve naopak - v interiéroch pôsobí až luxusne, napríklad kúpeľne alebo obývačky dokážu vďaka čiernej vyzerať naozaj elegantne. 
❗ A ešte ako bonus - práve čierna farba má silu liečiť náročné ochorenia, podľa niektorých starých mám odvracia zlo.

Biela farba

Naopak, biele oblečenie prepúšťa energiu z okolia k nám. Možno ste niekedy počuli, že sa biele oblečenie nosí tam, kde sa cítime príjemne, kde ľudí poznáme a nemáme dôvod na obavy. 
☺ Biela uzdravuje telo, možno aj kvôli tomu boli kedysi obliečky a oblečenie chorých biele. Pomáha nám s novými začiatkami, podporuje tvorivosť. 
Ak máte v okolí niekoho, kto bielu farbu odmieta, pravdepodobne ide o osobu s nízkym sebavedomím alebo o človeka vnútorne neistého. 
V interiéroch biela priestor opticky zväčšuje, neutralizuje, upokojuje, dáva priestor kreativite. V bielych obývačkách alebo spálňach máme pocit, že dýchame, že sme slobodní. 

Červená farba

Slabí a neistí ľudia majú s červenou farbou problém, lebo nevedia ako sa pri nej majú cítiť, a to platí pri oblečení aj v interiéroch. 
Červená farba podporuje sexuálnu energiu, zahrieva, oživuje, symbolizuje víťazstvo. Vezmite si červené oblečenie ak máte nedostatok stability, keď potrebujete zaujať alebo chcete pracovať na svojom sebavedomí.
Priaznivo pôsobí pri ochoreniach pečene, obličiek a pomáha liečiť ochorenia súvisiace s krvou. 
V interiéroch podporí energiu, pracovné nasadenie, odvahu a ochotu riskovať. Ak to s ňou preženiete, vyvolá až nepokoj a nervozitu. 
🍴 Zároveň červená farba podporuje chuť do jedla, máme v kuchyni napríklad tendenciu nabrať si na červený tanier viac jedla.

Oranžová farba

Pokiaľ vám chýba optimizmus, pozitívna energia, potrebujete sa motivovať alebo povzbudiť, oranžová farba bude skvelá na takéto obdobia. 
👉 Prináša do života viac radosti, tlmí letargiu aj smútok. Navracia rovnováhu.
Z liečebných účinkov sa jej pripisuje sila v súvislosti s dýchaním, pomáha liečiť astmu, prípadne súvisí s trávením čiže pomáha upraviť ťažkosti aj v tejto oblasti.
Obľubujú ju ctižiadostiví až niekedy tvrdohlaví ľudia. V období, keď chýba stimulácia k športovým výkonom alebo strácate pracovné nasadenie, oranžová bude vhodná.

Žltá farba

Odstraňuje zo života strach. Povzbudzuje dušu. Je akousi oázou v čase, keď prechádzame nepríjemným obdobím a doslova by sme radi vpustili do života slnečné svetlo a radosť. 
💛 Žltá farba lieči depresie. Ovplyvňuje trávenie, pankreas, žlčník, kĺby a proces hojenia či už fyzického tela ale i duše. 
Oblečenie v tejto farbe presviedča, motivuje, inšpiruje, pomáha zviditeľniť sa v kolektíve.
Nie je obľúbená u tých, ktorí cítia krivdu, sú uzavretí do seba alebo neradi komunikujú s inými.

Zelená farba

Podporuje tok peňazí, regeneráciu, pomáha priniesť do života spokojnosť aj šťastie a pocit naplnenia. Dáva nádej, pri akomkoľvek ochorení podporuje proces uzdravovania.
Zelená farba pomáha zvládať stres, emočne náročnejšie obdobia a je pozitívnou farbou pre vzťahy, a to najmä na pracovisku.
💚 Ovplyvňuje dýchanie, pokožku, pomáha liečiť srdcové choroby a zmierňuje bolesti hlavy.
Je to výborná farba do pracovní, čakární u lekárov, ale aj do kuchyne.
Podporuje pracovnú oblasť života.

Modrá farba

Doslova u niekoho evokuje nový vánok, novú energiu. Pomáha relaxovať, uvoľňovať emócie, prináša viac pokoja aj vernosti do života. Spoľahlivo upokojuje v situáciách, kedy strácame trpezlivosť.
Z pohľadu liečenia redukuje zápaly, ochladzuje, popálené miesta a rany sa pod vplyvom modrej farby lepšie zahoja.
💙 Modrá farba zároveň podporí vašu dôveru v seba.
Priveľa modrej ale môže vyvolať beznádej. Obvykle nesedí ľuďom, ktorí sa boja svojho vnútra a ľuďom, ktorí majú problémové vzťahy. 
🍴 Tmavá modrá znižuje chuť do jedla, pomáha pri nadváhe. 

Fialová farba

Súvisí s prosperitou, diplomaciou, často sa spája s meditáciou.
💜 Lieči oslabený nervový systém, psychiku, harmonizuje nás. Je vhodná v období, kedy hľadáme lásku k sebe alebo sa potrebujeme venovať meditáciám.
Vyhovuje ľuďom, ktorí hľadajú vlastný smer v živote a tým, ktorí majú svoj vlastný svet a bohatú fantáziu. Irituje realistov.

Ružová farba

Ružová farba uzdravuje psychiku. Pomáha nám nájsť lásku, a to aj lásku k sebe.
Lieči smútok, zaháňa neistoty, vyjadruje priateľstvo. Používa sa pri terapiách proti hnevu a proti pocitu osamelosti.
💟 Priveľa ružovej vyvolá sentimentálnosť, môže dokonca pôsobiť nepríjemne až znervózniť. Ideálna farba pre obdobia, kedy potrebujeme v živote lásku v rôznej podobe (rodina, partnerské vzťahy, harmonizácia kolektívu a i.). 
Obľubujú ju dôverčiví ľudia.

Sivá farba

Neutrálna farba v interiéry a vlastne neutrálna farba aj pre dušu. Pokiaľ jej bude veľa okolo nás, začneme mať pocit akejsi beznádeje, strachu, vyčerpanosti alebo na niekoho môže pôsobiť neisto. Je skvelá do spálne, obývačky, pracovne, ale aj do kuchyne.
❕ Sivá farba zastavuje naše myšlienky. Núti nás spomaliť, upokojiť sa, nájsť rovnováhu.
Obľubujú ju ľudia pokojní, opatrní a takí, ktorí majú radšej odstup. Irituje milovníkov dobrodružstva.

Hnedá farba

Obľúbená farba u nekonfliktných ľudí.
Vnáša do života mier, rozvahu, hnedé oblečenie podporuje rešpekt našej osoby. Podľa niektorých je farbou blaha.
Dodáva istotu, pocit zázemia. Je výborná do spálne, ale aj do kuchyne či predsiene. 
👉 Priveľa hnedej však na niekoho môže pôsobiť vyčerpávajúco až neisto.


A sme na konci... 
farby

Ďakujem, že ste došli až sem. Ak tu bolo niečo nové teším sa, že som obohatila vaše vedomosti. 
Keď niečo chýba alebo máte nejaké vlastné skúsenosti s farbami, dajte mi vedieť 😊

Komentáre

Obľúbené príspevky