Ženy v Biblii 💛

 16 žien z Biblie a ich odkaz pre súčasnosť.

shannon bream
Mala som obavy, či toto bude kniha pre mňa. Bibliu nemám nejako extra prečítanú, nezaujímam sa o náboženstvá ako také, no na druhej strane - toto je kniha zaradená medzi #1 New York Times bestseller 😮 
Nuž, tak skúsila som 💙

Dôležitosť žien

Mnohí (a ja tiež) majú často názor, že ženy neboli dôležité a v Biblii sú spomínané len okrajovo. Bibliu však treba čítať s porozumením a so zmyslom pre detail. 
Áno, ženy mali omnoho horšie postavenie v spoločnosti ako dnes a ich život bol o dosť náročnejší, ale zohrali významné miesta v dejinách. Boli dôležitými dcérami, sestrami, svokrami, v neposlednom rade matkami. 
Dokázali, že viera dokáže aj nemožné - otvorí ženské lono aby mohla počať žena, ktorá doteraz počať nemohla, a to dokonca vo vysokom veku. A takýchto príkladov je plná kniha, plná Biblia.

Je tu vždy niekto

Shannon Bream napísala knihu nielen pre kresťanky. Je aktuálna pre každú z nás. 

motyl
Život je náročný. Ako zvykne vravievať jedna zaujímavá dáma: "nie sme tu za odmenu". Sme skúšané, na našich pleciach je toto často akosi priveľa. Rodinné problémy, partnerské krízy, nedostatok peňazí, prerušené priateľstvá, materstvo a výchova dieťaťa, osamelosť... V takýchto obdobiach života je ľahké získať pocit, že sme samé. Úplne. Že tu nie je nikto, kto by nám pomohol.
Pri čítaní knihy ale nejedna žena pochopí, že je úplne jedno, aký boj teraz prežíva alebo donedávna prežívala. Niekto, niečo, je tu stále s nami. Boh je tu a vyzbrojí ťa. Príbehy žien v knihách sú nádhernou ukážkou nevídanej istoty, že aj v neistých časoch dostaneme silu, aby sme to ďalej už mohli zvládnuť samé. 
Hagar alebo Lea, či iné ženy spomenuté v kapitolách knihy sa k Bohu obrátili práve vtedy, keď mali pocit, že sú ostatným navôkol ukradnuté. Boh ako jediný ich naozaj vnímal, počúval a vypočul.

Miluj, ver, ži

Nie, kniha zo mňa neurobila ženu chodiacu do kostola. Ale potvrdila to, ako vnímam život a lásku - ver, ži svoj život a miluj. 
vydavatelstvo
Ježiš neodsúdil hriešnu ženu (Obvinené ženy v závere knihy, str. 201), neopustil ženy v núdzi (Ženy v núdzi, str. 211). Naopak - odpustil a dal druhú šancu. Ukázal lásku, ochotu, porozumenie. Nie takýto by sme mali byť? 
💕
Veriacej žene kniha dodá odvahu a pokoj. 🕊
Neveriacej žene kniha prinesie malé uistenie, že "tam hore" možno niekto je a nádej existuje i v najhorších časoch. 🙏
O tom podľa mňa táto kniha je. 📘

Ženy v Biblii je knižná novinka - má ju v ponuke vydavateľstvo Motýľ 🦋

Komentáre

Obľúbené príspevky