Sny a ich význam 😴

Sny sú predovšetkým osobné. 💤


To znamená, že význam by mali dávať najmä vám. Ak prechádzate ťažkým životným obdobím je pravdepodobné, že aj sny budú "ťažšie", nepríjemné. V prípade konfliktu s konkrétnou osobou vám sen s týmto človekom môže niečo napovedať, niekam vás nasmerovať.
Snažte sa prísť na podstatu významu v súvislosti s tým, čo sa vám práve v živote deje.

sny
Existujú všeobecnejšie výklady snov v prípade, že chcete pochopiť symboliku alebo máte pocit, že vám sen nehovoril vôbec nič. 
Budem stručná a uvediem len najčastejšie sny a ich význam.

🏂 lavína, labyrint

Lavína je často predzvesťou toho, že daná osoba ktorej sa sen sníval bude v dohľadnej dobe čeliť ťažkým výzvam. Je to niečo ako "budem niečím zavalená", či už ide o prácu, osobný život alebo zdravotné ťažkosti. 
Labyrint zvykne byť predzvesťou trápenia, skúšok, nepríjemnej situácie. je symbolom prekážok v živote alebo znamená "zorientuj sa" v niečom, v čom teraz pociťujete chaos. Ak sa z labyrintu vymotáte malo by ísť o príjemnú predzvesť toho, že nepríjemnosti vo vašom živote pominú, nájdete riešenie, uzdravíte sa alebo jednoducho svitá na lepšie časy.

sny
🕷 hmyz, pavúk

Sen s pavúkom môže znamenať strach s pripútanosti, alebo je výstrahou pred podpísaním nevýhodných zmlúv. Pavúk tkajúci sieť je symbolov až nezdravej pripútanosti k niečomu alebo niekomu, prípade výstrahou pred vstupom do zlého vzťahu s niekým. 

Hmyz by mal byť symbolom toho, že vás obklopujú nevhodní ľudia. Je často v snoch ako výstraha toho, že vás niekto ohovára, očierňuje.

🌊 voda, záplava

Valiaca sa voda pri záplave naznačuje, že vás niečo čoskoro úplne pohltí, nečakane, v nepríjemnom zmysle - pohltiť nás môže niečo aj v dobrom, napríklad práca ktorá nás baví, ale v prípade záplav v snoch sú to nepríjemnosti, veľa starostí a pod.

sny

Ak pri záplave v sne zomriete, ide o symbol radikálnej zmeny. Niečo musí zomrieť, zmiznúť, aby sa váš život mohol onedlho zmeniť. 
Špinavá voda je sen, ktorý sa neraz sníva ako varovanie pred problémami a spravidla problémami v rodine. Môže ísť o vodu tečúcu v špinavom potoku, zakalené vodopády, nepríjemne špinavá voda v mori alebo ako to zvykne nazvať moja stará mama - "mútna voda". 

🦷 zuby, zvony, svadba

Nenávidím sny so zubami. Tak, ako mám osobnú skúsenosť so snami v ktorých je špinavá voda, tak mám bohaté skúsenosti so snami kde sú zuby. 
Zuby symbolizujú nám veľmi blízke osoby. Týkajú sa niekoho pre nás veľmi dôležitého - dobrá kamarátka, partner, otec, sesternica. Vo všeobecnosti horné zuby odkazujú na muža, dolné zuby na ženu vo vašom živote. 
sen
Keď sú v sne zuby belšie a krajšie ako v skutočnosti, čaká vás blahobyt, radosť, dobrá správa. Bohužiaľ, väčšina snov so zubami je nepríjemná. Vytrhávanie zubov znamená úraz blízkej osoby, vážne ochorenie, zlé výsledky u lekára a pod. Byť bez zubov, strácať ich v sne lebo vypadávajú, je symbolom straty blízkej osoby; alebo pri finančných problémoch je predzvesťou exekúcie. Pri chorobách ide o symbol dlhého ochorenia, alebo uzdravenie dlho nebude reálne. Zlaté zuby odkazujú na požiare, oheň. 

🕭 Počuť v sne zvony alebo vidieť zvon zvoniť je symbolom prichádzajúceho ochorenia. Podobne aj sen o svadbe - je upozornením na ochorenie alebo ak sa sníva chorému tak ochorenie tak skoro nepominie. 

🐁 myš, mŕtvola

Sen o myšiach alebo v ktorom je myš naznačuje dobré správy, ukončenie problémov, nájdenie riešenia a pod. Niekedy je aj symbolom prosperity. 
Mŕtvola v sne naznačuje najčastejšie odcudzenie vo vzťahoch. Vidieť mŕtvolu blízkeho človeka je často varovaním pred zlým vzťahom alebo nevhodným manželstvom. Naopak, mŕtvola cudzieho človeka je varovaním pred falošnými ľuďmi, závisťou, neprajnosťou. 

❗❗ Všímajte si svoje pocity, emócie. Ak sa vám snívalo so zvonmi, ale boli pre vás príjemné, nemalo by ísť o vyslovene zlý sen. Pokiaľ vo vás všeobecne pozitívny sen nechal zlý pocit, verte sebe.

Zdroj obrázkov: online web

Komentáre

Obľúbené príspevky