Momentálně nedostupná 📴

O neistotách a nenaplnenej láske...

grada
Lebo nemôže byť každá kniha tak trápne presladená romantikou. 👌
Konečne normálny príbeh.

"Nedokáže mi povědět jediné slovo, dívat se na to, jak se usmívám, dopřát mi víťezství. Nedokáže se mi postaviť čelem. Štestí, ktoré ze mě sála, ho zahání na útěk."

Autorka knihy Valentina Farinaccio priniesla súčasný príbeh o tom, aké vzťahy sú dnes, aké problémy aktuálne riešime a ako jednoduché je padnúť na dno.

Román s aktuálnym príbehom

Vittoria má viac ako tridsať a hľadá samu seba. Najprv mala svoj vlastný blog venovaný hudbe, neskôr si zarábala upratovaním a vďaka dobrým fotkám začala byť influencerkou. 📸
Všetci sa snažíme žiť svoj život a tak nejako sa o to snaží aj ona. A ide to ťažko. Keď si chce udržať svoje publikum, okrem nového smartfónu potrebuje na sebe pracovať. 👍 

Neistota. Láska. Pád.

grada
Nemôže povedať, že ponúk má málo - práve naopak - spolupráce sa hrnú. Lenže svoju neistotu a vnútornú nespokojnosť rieši zajedaním. Potom pôstami, aby sa dala dokopy. A potom príde náročná situácia, po ktorej končí znovu na gauči a je jej zo seba samej zle. 🍕
Kniha začína tým, ako sedí u svojej terapeutky a rozpráva svoj príbeh. Hľadá bod, kedy začala s prejedaním a hľadá silu s tým prestať. 🙏
Okrem vnútorných bojov so sebou prichádza do jej života muž. Skvelý, vplyvný, ktorý jej pomôže rozbehnúť kariéru. Lenže jedna vec sú jeho správy na Instagrame, niečo iné je realita a jeho skutočná osobnosť. Veď napokon, všetci chceme na svojom feede vyzerať čo najlepšie.
Kým sme, pozná len hŕstka blízkych ľudí, ktorým to dovolíme. 😔
A po krásnych chvíľach prichádza realita. Skutočnosť. Pravda. 
To, kým naozaj sme a kým naozaj boli ľudia okolo nás. 

Prekonávanie prekážok

Všetci si vieme predstaviť (alebo sme to možno aj zažili), aké ťažké je vrátiť sa domov. Mať v aute zopár kufrov, nejaké tašky a pozrieť sa zlyhaniu do tváre.

grada
To prežíva Vittoria, keď sa vracia domov k mame. 🏠 Keď si vybaľuje svoje veci na stole, kde písala domáce úlohy. Kde ešte na stenách visia staré plagáty. Čo môže byť ponižujúcejšie ako toto?
Oblieka si uniformu a ide pomáhať bratovi vo firme. Aspoň niekde bude užitočná.

3 časti a Finále

Kniha Momentálně nedostupná sa delí na tri časti a v závere je ešte Finále. 
Kapitoly sa čítajú samé, sú krátke, ľahko knihu položíte bokom a potom sa k nej viete kedykoľvek vrátiť aj keď máte na čítanie málo času.   

Ďalšia výborná kniha, ako inak, od vydavateľstva Grada 📚 Ďalší príbeh, ktorý ma obohatil. 

Myšlienky v tejto knihe vás donútia spomaliť a zamyslieť sa. Nad životom, nad sebou, nad vzťahmi.

Komentáre

Obľúbené príspevky