Mesiac🌙 2. časť

 Pokračujem v téme Mesiac🌛

mesiac
V predošlom článku som sa venovala všeobecnejšie vplyvu Mesiaca na náš život a spomínala som hlavne vplyv na operácie a na jednotlivé časti tela podľa postavenia Mesiaca v znameniach zverokruhu a považovala som sa dôležité spomenúť tiež zákroky u stomatológa 🦷

💡Aby ste vedeli kedy je Mesiac v akom znamení a či sa blíži spln alebo nov, používajte kvalitne spracovaný lunárny kalendár buď v klasickej papierovej forme alebo aj ako appku 😊

Tu v druhej časti sa budem venovať domácnosti a starostlivosti o seba 🛁

mesiac
Starostlivosť o seba 🫧

💇vlasy

Umývanie vlasov by ste nemali premeškať keď je Mesiac v Levovi a Panne pretože by mali byť potom silnejšie a lepšie absorbujú látky v šampóne a vlasovej starostlivosti. Naopak, vlasy by sa nemali umývať keď je Mesiac v Rakovi alebo rybách. 
Návšteva u kaderníka by mala v ideálnom prípade byť naplánovaná keď je Mesiac v Panne. Lepšie by sa vtedy mali farbiť vlasy. 
Strihanie vlasov pre lepší rast sa odporúča len keď je Mesiac v Levovi, nikdy nie keď je v znamení Raka alebo Rýb. 

vlasy
💆🏻‍♀️čistenie pleti a pleťové masky

Pleť sa údajne najlepšie čistí pri ubúdajúcom Mesiaci v Kozorožcovi, najmenej účinné je čistiť pleť pred splnom. 
Regeneračné pleťové masky a ošetrenia u kozmetičky zamerané na zjemnenie vrísok by mali byť ideálne naplánované v dňoch pri dorastajúcom Mesiaci vo vzdušnom znamení.

🧴masáže

Regeneračné masáže je skvelé absolvovať v čase pri dorastajúcom Mesiaci. Masáže pre celkové uvoľnenie tela a detoxikáciu sú najúčinnejšie pri ubúdajúcom Mesiaci.

💅starostlivosť o nechty

Starostlivosť o nechty by mala vo všeobecnosti prebiehať v piatok po západe Slnka (odlakovanie, pilníkovanie, lakovanie a pod.), naopak najhorším dňom je sobota.
Strihanie a starostlivosť o problematické alebo zarastajúce nechty by mala prebiehať pri ubúdajúcom mesiaci ale nikdy nie v Rybách.

upratovanie
Upratovanie a domácnosť🧹

🎨maľovanie

Maľovanie a natieranie je najlepšie naplánovať pri ubúdajúcom Mesiaci, nie v Levovi alebo vo vodných znameniach. Nemali by ste riešiť nátery pri dorastajúcom Mesiaci. 

🧼jarné a jesenné upratovania

Väčšie upratovania, ktoré máme vo zvyku mnohí robiť počas jari a jesene, je dobré naplánovať pri pribúdajúcom Mesiaci vo vzdušnom znamení, nie pri dorastajúcom Mesiaci. Najhoršie sa upratuje keď je spln alebo je Mesiac v znamení Panny.

👕odkladanie sezónneho oblečenia

Naplánujte si odkladanie sezónneho oblečenia na dni, kedy je ubúdajúci Mesiac vo vzdušnom znamení. Vyhnite sa tejto činnosti keď je dorastajúci Mesiac alebo keď dorastá v znamení zeme či vody. 

🪣odstraňovanie plesne

Aby ste sa plesní niekde v domácnosti zbavili efektívnejšie a na dlhší čas, čistite pri ubúdajúcom Mesiaci vo vzdušnom znamení. Naopak, čistenie od plesní v období dorastajúceho Mesiaca a ešte navyše v znamení vody alebo zeme neprinesie obvykle želaný účinok.

upratovanie
🪵drevené podlahy a parkety

Staršie parkety alebo znečistenejšie drevené podlahy by bolo vhodnejšie umývať pri ubúdajúcom Mesiaci vo vzdušnom znamení. Naopak, najhoršie je čistiť drevo keď je Mesiac vo vodnom znamení.

🪟umývanie okien

Ľahšie by sa mali umývať okná pri ubúdajúcom Mesiaci vo vzdušných alebo ohnivých znameniach. Najhoršie sa čistia nečistoty keď je spln.

🛏️vetranie matracov a izieb

Matrace sa lepšie vyvetrajú keď ich dáte niekam na záhradu počas ubúdajúceho Mesiaca v znamení vzduchu alebo ohňa.

Ďakujem za prečítanie 💖


Zdroj obrázkov: online web

Komentáre

Obľúbené príspevky