zdravotné problémy podľa zverokruhu 💊

Stručný prehľad ochorení podľa zverokruhu 🔮

Samozrejme, že na naše zdravie má vplyv množstvo faktorov vrátane genetiky či stravovacích návykov a ako najnovšie poznatky ukazujú poznáme už aj epigenetiku.

zverokruh
No okrem toho mnohí z nás veria, že náchylnosť k nejakým ochoreniam súvisí aj so znamením zverokruhu a ja som sa rozhodla tu veľmi stručne spísať základné informácie ku každému znameniu 🌟

♈baran

Ľudia v tomto znamení často mrhajú svojou silou, čo sa často prejavuje potom problémami s hlavou.
Sú náchylnejší na úzkosti, mŕtvice a problémami súvisiacimi celkovo s hlavou a mozgom. 

♉býk

Pre zdravie fyzického tela je pri býkoch mimoriadne dôležitá psychika - keď sú v strese, emočne vyčerpaní alebo sa cítia depresívne, následne ochorejú aj fyzicky.
Citlivejšie sú uši, hrdlo, nos, môže sa častejšie opakovať angína alebo problém s vylučovaním látok z tela.

♊blíženci

Blíženci sú náchylnejší na respiračné ochorenia, citlivé sú pľúca a priedušky. Môžu sa objavovať problémy nervovej sústavy.

♋rak

ezoterika
Aj keď si to mnohí v tomto znamení neuvedomujú, potrebujú pre svoje zdravie dostatok spánku a oddychu. Odolnosť teda súvisí s odpočinkom.
Najviac citlivé je trávenie, ženy majú niekedy problémy s prsníkmi.

♌lev

Síce sa vyznačujú veľmi dobrou odolnosťou a ich imunita si s mnohým poradí, vo všeobecnosti sú náchylnejší na problémy so srdcom a očami, niekedy je citlivejšia chrbtica.

♍panna

Psychické napätie, aj to podvedomé, sa potom zrkadlí na fyzickom zdraví - predovšetkým svaly a črevá môžu byť problematické, u žien je niekedy tehotenstvo náročnejšie alebo pôrod komplikovanejší.

zdravie
♎váhy

Váhy zvyknú mať menej životnej sily, skôr sa unavia a navyše majú vo všeobecnosti strach z chorôb. Citlivejšie sú párové orgány v tele ako napríklad obličky alebo pľúca, spomenúť treba aj ochorenia pohlavných orgánov.

♏škorpión

Napriek dobrej odolnosti by nemali zanedbávať oddych. Zdraviu prospieva šport, pokojne aj náročnejší. Citlivejšie sú počas života pohlavné orgány a močové cesty, ešte aj svaly a kosti.

♐strelec

Strelci by nemali preceňovať svoje sily a aj napriek tomu, že ťažko nesú dlhé liečby, je vhodné ochorenia preliečiť. Citlivejšie sú obličky, bedrá, nohy, objaviť sa môžu poruchy pečene a ustrážiť treba zlomeniny. 

♑kozorožec

Prechladenia obvykle trvajú dlhšie, zotavenie neprichádza len tak, bez preliečenia. Citlivejšie môžu byť zuby, kĺby, pokožka a kostra. Môže sa objaviť reuma v skoršom veku.

zverokruh
♒vodnár

Vo všeobecnosti sa tešia dobrému zdraviu, no aj tak by ich myseľ mala častejšie oddychovať - vedieť sa odreagovať je veľmi dôležité. Môžu byť náchylnejší na vírusové ochorenia, problémy súvisiace s krvným obehom alebo majú problémy so psychikou. 

♓ryby

Ryby viac než iní zvyknú mať psychosomatické ochorenia, problém s panvou alebo končatinami všeobecne a spomenúť pri rybách treba aj lymfatické poruchy. 

Majte prosím na pamäti, že tento blogový príspevok neposkytuje lekárske rady a v žiadnom prípade nenahrázda lekársku starostlivosť. 

Zdroj obrázkov: online web

Komentáre

Obľúbené príspevky